Hieronder vind je alle informatie voor het rijden van het stilste rondje Groene Hart!
Zo werkt Steppi-E

Ritten
Je kunt kiezen voor een ochtend-, een middag- of een avondrit van ca. 18 kilometer, voor elk van de ritten heb je 3 uur de tijd. De E-steps hebben een snelheid van 20 km/uur, de E-Choppers gaan iets sneller, dus je hebt alle gelegenheid voor een wandeling, een pauze op een terrasje of een bezichtiging onderweg. Je bent in principe vrij om te gaan waar je wilt, maar je dient er rekening mee te houden dat de E-Step een actieradius heeft van ongeveer 20 kilometer. De E-Chopper komt iets verder en heeft een actieradius van ca. 40 kilometer.

Wij hebben een aantal mooie routes uitgezet die je langs leuke bezienswaardigheden, over polderweggetjes en fietspaden en door prachtige natuur leiden. Om te voorkomen dat je met een lege accu stil komt te staan, adviseren wij dan ook om een keus te maken uit één van deze routes.

Voor de ElliptiGO’s geldt dit natuurlijk niet: de maximale actieradius zit volledig in je eigen benen. Sportieve ElliptiGO-rijders kunnen een bloktijd reserveren óf individueel (alleen of met sportvrienden) een reservering maken. Informatie over speciale acties voor sportrijders vind je hier.

Daghuur
Elektrische steps zijn zeer geschikt voor stedentrips, het verkennen van de omgeving van je vakantieadres, voor bezoekers op je bedrijfsterrein en andere toepassingen. Speciaal voor deze gelegenheden verhuren wij onze steps tegen een voordelig dagtarief, compleet met 2e accu en oplader. Zo kun je optimaal gebruik maken van het gemak van elektrisch vervoer!

Ook voor de ElliptiGO’s hebben wij mogelijkheden voor daghuur: leuk voor toertochten, wedstrijden en evenementen die je wilt bezoeken.

Openingstijden
De ochtendrit is van 9:30-12:30, de middagrit van 13:30-16:30 en de avondrit van 17:30-20:30. Rondritten worden altijd gereden bij daglicht, dus avondritten zijn alleen mogelijk in de periode zomertijd (april tot ca. eind augustus).

Wij zijn geopend op afspraak of reservering. Als je niet wilt reserveren, kun je op de bonnefooi gewoon bij ons langs komen en gebruik maken van de beschikbare E-Steps, E-Choppers en ElliptiGO’s. Je loopt dan wel het risico dat wij niet aanwezig zijn of geen voertuigen beschikbaar hebben. Je kunt van te voren telefonisch (06-51162143) even informeren naar de mogelijkheden voor die dag. Van een reservering ontvang je altijd een bevestiging en natuurlijk laten wij het ook weten als het niet lukt op de door jou gewenste dag.

Reserveren
Reserveren is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. Reserveren kan via het reserveringsformulier of telefonisch op 06-51162143.

Een andere mogelijkheid is je Eigen Plan op Maat. Je kunt dan zelf je dag opsplitsen in het gewenste aantal dagdelen, je eigen groepen samenstellen en de dag volledig zelf indelen.

Voor je Eigen Plan op Maat dien je te reserveren, voor het rijden van een Losse Route is dat niet noodzakelijk, maar wel aan te bevelen om zeker te weten dat je niet voor niets komt.

Aankomst
Onze verhuurlocatie is goed bereikbaar met eigen of openbaar vervoer. Je kunt parkeren op de grote parkeerplaats aan het Doelenplein, ca. 1 minuut lopen naar onze locatie aan de Lopikerstraat 54. LET OP! Er is hier een parkeerschijfzone, de parkeerplaatsen met blauwe streep zijn voor kortparkeren, de overige plekken zijn voor langparkeren (dit zijn de plaatsen in het middendeel). Zijn de plekken voor langparkeren vol? Je kunt ook langparkeren op het Lopikerplein of bij Het Bastion.

Na aankomst vragen wij je je te legitimeren met je rijbewijs. Omdat een elektrische step voor de wet wordt gezien als snorfiets, is een rijbewijs (brommer, motor of auto) vereist. Dit geldt ook voor de elektrische choppers maar niet voor de ElliptiGO’s. Als je kunt fietsen, kan je ook rijden op een elliptische fiets.

Van te voren sturen wij je alvast een lege huurovereenkomst per Whatsapp, sms of e-mail. Wij zullen je vragen deze alvast door te lezen en het bericht te beantwoorden met een akkoord op de huurvoorwaarden in deze overeenkomst. De volledig ingevulde huurovereenkomst ontvang je na je vertrek.

Wij vragen je om ongeveer 15 minuten voor de starttijd aanwezig te zijn, zodat wij tijdig kunnen beginnen met de instructie.

Betaling
Je kunt de betaling ter plekke contant voldoen of vooraf per bank. Pinnen is bij ons (nog) niet mogelijk, wel kunnen wij je een betaalverzoek sturen. Al onze tarieven zijn inclusief btw.

Instructie
Wij geven je een korte instructie over de bediening van de E-Step of E-Chopper. Het rijden op een elektrische step is niet moeilijk, je wordt niet moe (je hoeft niet mee te steppen!) en er is geen leeftijdsgrens. Wel is een brommer-, motor- of autorijbewijs vereist. Heeft iemand in jouw gezelschap geen rijbewijs? Dat hoeft geen probleem te zijn, kijk maar even op deze pagina. Je krijgt een routebeschrijving van een route naar keuze, deze wordt bevestigd op het stuur van de step.

Ook de bestuurders van een ElliptiGO krijgen wat tips voor op- en afstappen.

Steppi-E tocht
Je rijdt in 1-3 uur de door jou gekozen route. Je hebt voldoende tijd om onderweg even een terrasje te pakken of een activiteit of bezienswaardigheid te bezoeken. Als het toch allemaal wat langer duurt, doen we daar niet moeilijk over.

Terugkomst
Je komt altijd terug op de locatie waarvandaan je bent gestart. Bij een offerte op maat is het ook mogelijk om in overleg op een andere locatie de steps in te leveren.

Wilt je de steps graag gebruiken vanaf je eigen locatie? Je kunt je Eigen Plan op Maat maken, waarbij je zelf elke gewenste startlocatie kunt kiezen, bijvoorbeeld je bedrijfslocatie of een stadscentrum.