Omdat een elektrische step of chopper voor de wet wordt gezien als snorfiets (blauwe kentekenplaat!), heb je een rijbewijs nodig voor brommer, motor of auto. Heb jij of iemand anders in jouw gezelschap geen rijbewijs maar wel zin om mee te gaan?

Geen rijbewijs, tóch een Steppi-E tocht!

Als alternatief hebben wij de volgende mogelijkheden:

  • ElliptiGO elliptische fiets
    In plaats van op een elektrische step kun je de route rijden op één van onze ElliptiGO’s: een loopfiets met een hoge funfactor, geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen zonder rijbewijs. Kan goed meekomen met de steps, wel iets sportiever natuurlijk, maar met een normale conditie geen enkel probleem. Hier vind je meer infomatie over de ElliptiGO. De huurtarieven voor recreatief gebruik zijn gelijk aan die van de E-Steps. Bij je reservering kun je aangeven hoeveel elektrische steps en hoeveel ElliptiGO’s je wilt gebruiken. 
  • E-Chopper
    Wij hebben 2 stuks E-Choppers met een duo-zit. Kinderen tot 12 jaar kunnen bij een volwassene met rijbewijs achterop. Bij je reservering kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de E-Choppers met duo-zit.
  • Elektrische fiets
    De routes zijn ook prima te rijden met een fiets met elektrische trapondersteuning, de snelheid van E-Step en elektrische fiets is vergelijkbaar. Je kunt dan ook gebruik maken van een elektrische fiets als alternatief voor degenen die niet in het bezit zijn van een rijbewijs, maar wel graag mee willen. In Schoonhoven kun je een elektrische fiets huren bij Bike Totaal Zilverstad, Kerkstraat 9-11, telefoonnummer 0182-329555. Je kunt natuurlijk ook je eigen elektrische fiets meenemen. Steppi-E verhuurt zelf geen elektrische fietsen.

Met een vloot van 16 E-Steps, 4 E-Choppers en 5 ElliptiGO’s kun je met het hele gezin reserveren voor een gezellig uitje in het Groene Hart!