De vragen & antwoorden hieronder zijn bedoeld om je verder te informeren over onze werkwijze. Staat je vraag er niet bij? Je kunt contact met ons opnemen via de pagina met contactgegevens.

Vragen & Antwoorden

Het besturen van een E-Step

Ja, een elektrische step wordt gezien als een snorfiets. Je hebt een brommer-, motor- of autorijbewijs nodig om een elektrische step te mogen besturen. Heeft iemand in je gezelschap geen rijbewijs? Dat hoeft geen probleem te zijn, kijk maar even op deze pagina.

Nee, er is geen leeftijdsgrens. Je hebt wel minimaal een bromfietsrijbewijs nodig.

Ja, de step kan maximaal 100 kg dragen. Je moet er rekening mee houden dat de actieradius en de maximale snelheid minder worden, als het gewicht hoger wordt.

De actieradius is ca. 20-25 kilometer, hierna moet de step weer worden opgeladen. De maximum snelheid is ongeveer 20 km/uur. Je hebt geen helmplicht.

Nee, de step heeft een volledig elektrische aandrijving. Je hoeft dus niet zelf mee te steppen en je wordt niet moe.

Onze elektrische steps hebben een zadel, je kunt er dus op zitten. De steps zijn dan ook prima te gebruiken door mensen die wat moeilijk ter been zijn. Als je na enige tijd gewend bent aan de bediening en besturing, kun je ook op de treeplank gaan staan.

Nee, de E-Steps hebben geen duozit, er kan niemand achterop. Een kind tot 12 jaar kan wel achterop een E-Chopper.

De step heeft geen bagagedrager. Als je iets te drinken, eten of andere zaken wilt meenemen, kun je het beste een rugzakje gebruiken.

Vrijetijdskleding voldoet prima. Omdat je stil zit, kan het wel eens fris zijn, dus eventueel handschoenen mee. Als er kans op regen bestaat, is het aan te raden een regenjas of poncho mee te nemen.

Vanaf 1 januari 2023 is er een helmplicht voor alle snorfietsbestuurders. Je kunt je eigen speed pedelec of bromfietshelm gebruiken of bij ons een helm mét haarnetje lenen.

Het besturen van een E-Chopper

Ja, een E-Chopper wordt gezien als een snorfiets. Je hebt een brommer-, motor- of autorijbewijs nodig om een elektrische step te mogen besturen. De verzekering stelt daarnaast als eis dat de bestuurder minimaal 18 jaar oud is, minimaal een jaar in het bezit is van het rijbewijs en de afgelopen 5 jaar geen ontzegging heeft gehad van de rijbevoegdheid. Voldoet iemand in jouw gezelschap niet aan deze voorwaarden? Dan is een E-Step misschien een alternatief, hiervoor is alleen een geldig rijbewijs verplicht, de aanvullende voorwaarden zijn niet van toepassing. Heeft iemand in je gezelschap helemaal geen rijbewijs? Ook dat hoeft geen probleem te zijn, kijk maar even op deze pagina.

Ja, er is een leeftijdsgrens van 18 jaar. Daarnaast heb je minimaal een bromfietsrijbewijs nodig, ben je langer dan 1 jaar in het bezit van dat rijbewijs en heb je de afgelopen 5 jaar geen ontzegging van de rijbevoegdheid gehad.

Ja, de chopper kan maximaal 120 kg dragen. Je moet er rekening mee houden dat de actieradius en de maximale snelheid minder worden, als het gewicht hoger wordt.

De actieradius is ca. 40 kilometer, hierna moet de chopper weer worden opgeladen. De maximum snelheid is ongeveer 25 km/uur. Je hebt geen helmplicht.

Ja, wij hebben 2 E-Choppers met een duozit. Je kunt een kind tot 12 jaar mee achterop nemen. Kinderen vanaf 13 jaar kunnen mee op een ElliptiGO, volwassenen hebben altijd een eigen voertuigje.

De chopper heeft geen bagagedrager. Als je iets te drinken, eten of andere zaken wilt meenemen, kun je het beste een rugzakje gebruiken.

Vrijetijdskleding voldoet prima. Omdat je stil zit, kan het wel eens fris zijn, dus eventueel handschoenen mee. Als er kans op regen bestaat, is het aan te raden een regenjas of poncho mee te nemen.

Vanaf 1 januari 2023 is er een helmplicht voor alle snorfietsbestuurders. Je kunt je eigen speed pedelec of bromfietshelm gebruiken of bij ons een helm mét haarnetje lenen.

Het besturen van een ElliptiGO

Nee, je hebt geen rijbewijs nodig. Het besturen van een ElliptiGO vereist dezelfde vaardigheden als fietsen en is daarmee ook geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 13 jaar.

Iedereen vanaf ongeveer 13 jaar kan op pad met een ElliptiGO. Jongere kinderen met een lengte van ca. 150 cm kunnen er meestal ook prima mee overweg.

Ja, de ElliptiGO 8c kan maximaal 120 kg dragen, voor het model SUB is er een gewichtslimiet van 80 kg.

Dat verschilt sterk van persoon tot persoon. De ervaring heeft ons geleerd dat kinderen die normaal bewegen, ravotten en wellicht een sport beoefenen, geen enkel probleem hebben met de afstand van onze routes of de snelheid om onze elektrische steps bij te houden. Datzelfde geldt voor volwassenen die over een redelijke lichamelijke conditie beschikken.

Voor mensen die niet gewend zijn aan lichamelijke beweging kan het flink tegenvallen. Als je de ElliptiGO recreatief wilt gebruiken, kun je natuurlijk in een rustig tempo de route uitrijden, of eventueel wat inkorten. Als je de ElliptiGO sportief wilt gaan gebruiken, raden wij je aan om snelheid en afstand rustig op te bouwen.

Voor sporters kan het rijden op een ElliptiGO een echte uitdaging zijn: flinke snelheden en afstanden liggen binnen bereik, de mate van inspanning stem je af op eigen kunnen en conditie.

Onze ElliptiGO’s hebben geen zadel, je kan er dus niet op zitten. Het instapmodel, de SUB, heeft meer een cyclische dan een elliptische beweging en voelt een beetje alsof u op de pedalen van een fiets staat. Het sportieve model, de 8C met de lange paslengte, voelt meer aan als een loopbeweging en is het best te vergelijken met een crosstrainer, maar dan op wielen.

De ElliptiGO heeft geen bagagedrager. Als je iets te drinken, eten of andere zaken wilt meenemen, kun je het beste een rugzakje gebruiken. Er is wel een bidonhouder gemonteerd, geschikt voor flesjes water en bidons. Je kan eventueel een bidon van ons lenen.

Voor recreatief gebruik is vrijetijdskleding prima geschikt. Door de inspanning krijg je het al snel warm. Je hebt geen helmplicht, maar voor kinderen raden wij aan om een helm te gebruiken. Wij stellen deze dan ook beschikbaar. Als er kans op regen bestaat, is het aan te raden een regenjas of poncho mee te nemen.

Voor sportief gebruik is de gebruikelijke hardloopkleding een goede keus. Denk ook aan een eventuele heupgordel voor waterflesje of kleine persoonlijke spullen!

Een helm is niet verplicht en de meeste mensen vinden het ook niet nodig. Omdat je als sporter toch je best doet om een flinke snelheid te halen, is het helemaal niet onverstandig om een fietshelm te gebruiken. Ook voor kinderen is het een extra veiligheid. Steppi-E heeft een aantal fietshelmen liggen die je mag gebruiken als je er zelf geen hebt.

Welke mogelijkheden biedt Steppi-E voor een leuk groepsuitje?

Bij Steppi-E kan je kiezen uit 3 verschillende mooie routes in de omgeving van Schoonhoven. De Losse Routes zijn geschikt voor gezelschappen van 1-25 personen en duren 1 tot 3 uur.

Als je zelf een leuke route door de omgeving weet, kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen waar je heen rijdt. Je favoriete terrasje voor een culinaire stop of een bezoek aan een leuke activiteit of lokale bezienswaardigheid, je mag het helemaal zelf uitzoeken. Je krijgt hiervoor ongeveer 3 uur de tijd, we doen niet moeilijk als het wat langer duurt. Hou wel rekening met een actieradius van ca. 22 kilometer voor de E-Steps en ca. 40 kilometer voor de E-Choppers.

Het is natuurlijk ook mogelijk om jouw Steppi-E tocht of arrangement helemaal naar eigen wens zelf samen te stellen. Wij zorgen er voor dat de elektrische steps op de gewenste locatie staan en halen ze ook weer op. Jij regelt zelf de rest.

De vloot van Steppi-E bestaat op dit moment uit 16 elektrische steps, 4 E-Choppers en 5 ElliptiGO’s. Wij houden 1 elektrische step als reserve voor calamiteiten. Heeft iemand bijvoorbeeld een lekke band, dan kunnen wij je weer op weg helpen. Op verzoek verhuren wij alle 16 steps ook wel tegelijk, maar hebben dan geen mogelijkheden meer om je te helpen bij pech onderweg. Voor groepen groter dan 25 deelnemers kunt u denken aan een aantal combinatie-activiteiten: we delen de groep op in 2 kleinere groepen, groep 1 rijdt een Steppi-E tocht terwijl groep 2 een andere activiteit uitvoert. Je kunt hiervoor een afspraak maken voor een bezoek aan bijvoorbeeld het Zilvermuseum of Natuurmuseum De Wielewaal, het maken van een Stadswandeling met gids of een andere activiteit zoals Suppen. Na ca. anderhalf uur rouleren de groepen van activiteit.

Van de 5 ElliptiGO’s zijn er 3 geschikt voor kinderen en iedereen met een basis lichamelijke conditie. De 2 andere zijn meer geschikt voor geoefende sporters. De elektrische steps kunnen wij op locatie brengen, de E-Choppers en ElliptiGO’s niet.

Samengevat:

  • Losse Routes: maximaal 25 deelnemers, waarvan maximaal 3 kinderen en maximaal 5 personen zonder rijbewijs. Eventueel 2 extra kinderen tot 12 jaar achterop een E-Chopper.
  • Combinatie-Activiteiten: maximaal 50 deelnemers, boven de 25 deelnemers alleen mogelijk in combinatie met een andere activiteit.
  • Eigen Plan op Maat: maximaal 32 deelnemers, alleen E-Steps (dus geen personen zonder rijbewijs) mogelijk.

Hier vind je alle informatie over de mogelijkheden.

Hier vind je alle informatie over de mogelijkheden.

Welke sportieve Steppi-E mogelijkheden zijn er met ElliptiGO's?

Hardloopgroepen en -verenigingen, maar ook alle andere sporters in groepsverband bieden wij de mogelijkheid om vaste trainingsuren te reserveren.

Individuele sporters die graag op hun eigen tijd trainen, alleen of samen met een sportmaatje, kunnen gebruik maken van losse huurmogelijkheden of een 10-rittenkaart.

Hier vind je alle informatie over de mogelijkheden.

Tijdstippen & Reserveringen

Bij Steppi-E kun je een ochtendrit maken van 9:30-12:30 uur, een middagrit van 13:30-16:30 uur of een avondrit van 17:30-20:30 uur. Dit zijn de tijdstippen voor het rijden van een Losse Route. Alle ritten worden gereden bij daglicht, een avondrit is dus alleen mogelijk tijdens de periode zomertijd (april-oktober). Een Losse Route rijd je in 1 tot 3 uur.

Als je graag op een ander tijdstip start, is dat meestal geen enkel probleem: in het reserveringsformulier vind je een veld om speciale verzoeken op te geven. Als het mogelijk is, zullen wij hier zeker rekening mee houden.

Je Eigen Plan op Maat is mogelijk voor elk gewenst tijdstip, dit gaat natuurlijk wel in onderling overleg.

Je kunt op afspraak (reserveren!) op elk gewenst tijdstip trainen, voor minimaal 30 minuten.

Wij zijn geopend op afspraak of reservering en als wij aanwezig zijn. Voor een gereserveerd gezelschap zorgen wij dat er iemand aanwezig is op onze verhuurlocatie of op het afgesproken tijdstip op de zelfgekozen startlocatie. Als je op de bonnefooi bij ons langs komt, kun je de E-Steps, E-Choppers of ElliptiGO’s huren die wij op dat moment beschikbaar hebben. Zonder afspraak of reservering is het mogelijk dat wij niet beschikbaar of aanwezig zijn.

Ja, dat is mogelijk, hiervoor hanteren wij speciale dagtarieven. Je kunt 1 of 2 steps gewoon bij ons afhalen, de steps passen opgevouwen meestal prima in de laadruimte van een niet te kleine auto. Meer dan 2 steps kunnen wij in overleg bij je langs brengen en weer ophalen. Wij leveren er een 2e accu en een oplader bij, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de huurperiode.

Ja, dat is mogelijk, hiervoor hanteren wij speciale dagtarieven. Een ElliptiGO elliptische fiets past vaak wel in de auto, meestal wordt dan het voorwiel gedemonteerd en je achterbank plat gelegd. Beter nog is het gebruik van een fietsendrager.

Nee, reserveren is niet noodzakelijk als je een Losse Route wilt rijden. Om zeker te zijn van beschikbaarheid is het natuurlijk beter om wel vooraf te reserveren. Je kunt hiervoor het reserveringsformulier gebruiken of even bellen.

Op het reserveringsformulier kun je elke gewenste dag aangeven. Wij laten je zo spoedig mogelijk weten of je reservering kan worden ingeboekt. Als wij je reservering niet kunnen inplannen, stellen wij je één of meerdere alternatieven voor.

Tot 1 dag van tevoren kun je op elk moment weer kosteloos annuleren. Omdat wij met onze werkzaamheden rekening houden met je komst is het hierna niet meer mogelijk om te annuleren. Wij horen het graag zo spoedig mogelijk als je verhinderd bent, zodat wij de gereserveerde voertuigjes weer beschikbaar kunnen stellen aan anderen.

Startlocaties & Route's

Je start vanaf onze verhuurlocatie aan de Lopikerstraat 54 in Schoonhoven. Als je kiest voor jouw Eigen Plan op Maat kunt je zelf een startlocatie bepalen.

Onze locatie in Schoonhoven: Boenderpasroute, Lek & Waardroute, Heen & Weerroute
Onze locatie in Schoonhoven: Jouw eigen route, maximaal ca. 22 km
Je zelfgekozen locatie: Jouw eigen route, maximaal ca. 22 km

Hier vind je meer informatie over de route’s.

Je kunt parkeren op de grote parkeerplaats aan het Doelenplein, ca. 1 minuut lopen naar onze locatie aan de Lopikerstraat 54. LET OP! Er is hier een parkeerschijfzone, de parkeerplaatsen met blauwe streep zijn voor kortparkeren, de overige plekken zijn voor langparkeren (dit zijn de plaatsen in het middendeel). Zijn de plekken voor langparkeren vol? Je kunt ook langparkeren op het Lopikerplein of bij het Bastion.

Spelregels

In de huurovereenkomst staan de voorwaarden over de huurperiode, de betaling en de aansprakelijkheid. Geen kleine lettertjes, maar een paar duidelijke afspraken over vanzelfsprekende zaken. De huurovereenkomst ontvang je vóór aanvang van je huurperiode. Wij vragen je deze door te lezen en aan te geven dat je akkoord gaat met deze huurvoorwaarden.

Ja, onze elektrische voertuigjes zijn (verplicht) verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. Het eigen risico bedraagt maximaal €500,00 bij schade of ongeval door jouw schuld. Dit eigen risico kun je deels afkopen voor een klein extra bedrag, hiermee wordt het eigen risico verlaagd naar maximaal €150,00. Diefstal of vermissing is niet verzekerd en is volledig voor jouw risico. Alle voertuigjes worden verhuurd inclusief slot.

De ElliptiGO’s kennen geen verplichte aansprakelijkheidsverzekering. Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor schade aan derden en aan onze ElliptiGO’s door jouw toedoen. Schade aan derden is wellicht gedekt door je eigen aansprakelijkheidsverzekering. Diefstal of vermissing is niet verzekerd en is volledig voor jouw risico. Alle ElliptiGO’s worden verhuurd inclusief slot.

Wij verwachten van je dat je goed voor onze tweewieler zorgt als deze onder jouw beheer is. In geval van diefstal, vermissing of beschadiging van het voertuig, ben je als huurder aansprakelijk voor de door ons geleden schade. Elke E-Step en ElliptiGO is voorzien van een kabelslot, waarmee je ze aan een vast object of aan elkaar kunt vastzetten. De E-Choppers hebben een stuurslot.

Prijzen & Betaling

Onze tarieven vind je hier.

Nee, je hoeft geen borg te betalen. Wel dien je je te legitimeren. Bij een huurperiode van één of meerdere dagen vragen wij je bovendien om een verblijfsadres. Heb je niet de nederlandse nationaliteit? In dat geval vragen wij je wel om een borg.

Ja, al onze tarieven zijn inclusief btw. Op je factuur staat de btw apart vermeld.

Je betaalt altijd vooraf. Je kunt je betaling contant op de startlocatie voldoen of per bank bij vooruitbetaling. Wij sturen je hiervoor een betaalverzoek op de dag van je reservering. Je huurovereenkomst is ook je kwitantie. Op verzoek ontvang je van ons een btw-factuur per e-mail. De betalingsgegevens worden vermeld in je reservering.

Nee, je kunt bij ons niet pinnen of met een creditcard betalen. Je kunt contant betalen op de startlocatie of per bank als je vooraf betaalt.

Wil je de steps graag gebruiken vanaf je eigen locatie? Je kunt je Eigen Plan op Maat maken, waarbij je zelf elke gewenste startlocatie kunt kiezen, bijvoorbeeld jouw bedrijfslocatie of een stadscentrum. Natuurlijk kun je ook gewoon een keus maken uit één van onze Steppi-E Suggesties!